ReadyPlanet.com
dot dot
dot
ค้นหาบทความ / Article Search

dot


BIMS2023
MotorExpo2022
Thainess Capital
Comme c’est bon
nawarat
IconM
THE THAI REAL ESTATE ASSOCIATION
ศูนย์ข้อมูลอสังหาริมทรัพย์
AREA
ศูนย์วิจัยและนวัตกรรมเพื่อความยั่งยืน
สมาคมการผังเมืองไทย
icons
Realist
Smart Living
ตลาดหลักทรัพย์แห่งประเทศไทย
สมาคมธนาคารไทย
สำนักงานเศรษฐกิจการคลัง กระทรวงการคลัง
ธนาคารแห่งประเทศไทย
TAT
ATTA
Tourism Council of Thailand (TCT)
The Royal Automobile Association of Thailand under Royal Patronage
The Thailand Automotive Institute (TAI)
BIMS2022
Motor Show 2019
MotorExpo2020
MotorExpo2019
MotorExpo2018
Food4Change
มูลนิธิสุขภาพไทย
Thaicityfarm
Thai Green Market
Center Market
Sustainable Agriculture
Agri-nature Foundation
Sustainable Agriculture Foundation (Thailand)
สำนักงานมาตรฐานสินค้าเกษตรและอาหารแห่งชาติ
กระทรวงเกษตรและสหกรณ์
กรมหม่อนไหม
กรมส่งเสริมอุสาหกรรม
Thai Textile
SACICT
มหาวิทยาลัยศรีนครินทรวิโรฒ
มูลนิธิก้าวไกลในเอเชีย
IconM
IconM News : G+
Oknation-lumnamsiam
Tarot Life Coach


เบนท์ลีย์ มอเตอร์ส เปิดตัว AZURE ที่สุดแห่งความสะดวกสบายแบบเหนือระดับภายในห้องโดยสาร
เบนท์ลีย์ มอเตอร์ส เปิดตัว AZURE
ที่สุดแห่งความสะดวกสบายแบบเหนือระดับภายในห้องโดยสาร
WELLBEING BEHIND THE WHEEL – THE NEW AZURE RANGE

(ครูว์ 24 พฤษภาคม 2565) สมรรถนะและความสะดวกสบายระหว่างการเดินทางถือเป็นจุดเด่นของเบนท์ลีย์มาอย่างยาวนาน โดย เบนท์ลีย์ มอเตอร์ส ได้ตอกย้ำจุดเด่นนี้ผ่านอัครยนตรกรรมทั้ง 5 รุ่นด้วย Azure (อาเชอร์) สุดยอดเทคโนโลยีแห่งความสะดวกสบายแบบเหนือระดับภายในห้องโดยสาร ซึ่งลูกค้าของเบนท์ลีย์สามารถเลือกสรรเพื่อตอบโจทย์ความสะดวกสบายและสุนทรียภาพภายในห้องโดยสารเพื่อประสบการณ์การเดินทางอันแสนพิเศษตลอดเส้นทาง
 
(Crewe, 24 May 2022) Effortless performance and comfort over long distances have long been hallmarks of Bentley, which is now building on this reputation with a new family available across all five model lines. The new Azure range will provide Bentley customers with a curated selection of features designed to enhance the wellbeing and comfort of the vehicle’s occupants, making every journey a relaxing experience regardless of distance.

เบนท์ลีย์ มอเตอร์ส เปิดตัว AZURE ที่สุดแห่งความสะดวกสบายแบบเหนือระดับภายในห้องโดยสาร

•Azure มอบความสะดวกสบายและความผ่อนคลายภายในห้องโดยสารของอัครยนตรกรรมเบนท์ลีย์
•Azure ถูกรังสรรค์ภายในห้องโดยสารของอัครยนตรกรรมทั้ง 5 รุ่นของเบนท์ลีย์
•สัมผัสการออกแบบที่หรูหราและความงดงามที่อยู่เหนือกาลเวลาอันเป็นเอกลักษณ์ของ Azure 
•คัดสรรคุณสมบัติที่ออกแบบมาเพื่อ 'ความสะดวกสบายภายในห้องโดยสาร'
•พัฒนาร่วมกับผู้เชี่ยวชาญด้านสุขภาพและนักประสาทวิทยา
•เทคโนโลยีช่วยเหลือผู้ขับขี่ขั้นสูงเพื่อการเดินทางที่ปลอดภัยและผ่อนคลายยิ่งขึ้น  
•บรรยากาศภายในห้องโดยสารที่ผ่อนคลายช่วยเพิ่มสุนทรียภาพและความสุขระหว่างการเดินทาง

• New Azure range prioritises comfort and wellbeing
• Azure variants to be available across all five Bentley model lines
• Elegant and timeless design with unique Azure signatures
• Curated selection of features designed for ‘wellbeing behind the wheel’
• Developed with help of wellbeing experts and neuroscientists
• Advanced driver assistance technology for safer, more relaxing journeys  
• Stress-free interior ambience enhances personal serenity and wellness
• See the film: www.bentleymedia.com/en/wellbeing-behind-the-wheel

Azure มอบความสะดวกสบายผ่านอัครยนตรกรรมรุ่น Bentayga, Bentayga EWB, Flying Spur, Continental GT และ Continental GT Convertible โดย Azure เป็นมากกว่าชุดแต่งภายในห้องโดยสาร ซึ่งมอบสัมผัสและออกแบบมาเพื่อความผ่อนคลายและความสุขตลอดการเดินทาง ควบคู่ไปกับเทคโนโลยีที่ช่วยเหลือผู้ขับขี่เพื่อการเดินทางที่ราบรื่นและปลอดภัยยิ่งขึ้น สำหรับ Bentley Speed ถึงแม้จะมาพร้อมสัมผัสแห่งสมรรถนะที่ดีเยี่ยม แต่ Bentley Azure ก็มอบประสบการณ์การในการขับขี่ระยะไกลที่ราบรื่น ผู้ขับขี่และผู้โดยสารจึงไม่รู้สึกเมื่อยล้าและผ่อนคลายเมื่อถึงจุดหมายปลายทาง พร้อมสำหรับทำกิจกรรมในทันที

Bentley Mulliner คือ ที่สุดของทั้งความหรูหราและสมรรถนะ ในขณะที่ Bentley Azure และ Bentley Speed มอบประสบการณ์การขับขี่ที่แตกต่างกันโดยสิ้นเชิง โดยอัครยนตรกรรมเบนท์ลีย์ทุกคันได้ผสมผสานคุณสมบัติด้านความสะดวกสบายและความเร้าใจในการขับขี่ไว้ด้วยกัน ซี่ง Azure สามารถตอบโจทย์ลูกค้าผู้หลงใหลในความหรูหราและสมรรถนะด้วยคุณสมบัติที่คัดสรรมาแล้วอย่างพิถีพิถันจากการออกแบบมาเพื่อเพิ่มความสะดวกสบายและความผ่อนคลายในระหว่างการเดินทาง

ความปลอดภัย ความเงียบสงบ และ ความผ่อนคลาย
การนั่งที่เหมาะสมย่อมมาพร้อมกับความสะดวกสบายในการขับขี่และการควบคุมรถอย่างมีประสิทธิภาพ Bentley Azures ตอบโจทย์ข้อกำหนดนี้ด้วยชุดเบาะโดยสารด้านหน้าที่มอบความสะดวกสบายด้วยคุณสมบัติการปรับตำแหน่งเบาะโดยสารได้สูงสุดถึง 22 ทิศทาง รองรับทุกสัดส่วนของผู้โดยสาร โดยสามารถปรับตำแหน่งเบาะโดยสารให้เหมาะสมที่สุด พร้อมฟังก์ชั่นระบายอากาศ ช่วยรักษาอุณหภูมิที่เหมาะสมของร่างกายเพื่อความสบายและตื่นตัวตลอดเส้นทาง

เมื่อรู้สึกอ่อนเพลีย ร่างกายจะรับออกซิเจนลดลงกว่า 30% ส่งผลให้ความประสิทธิภาพในการคิดลดลง และเพิ่มความเครียดให้กับร่างกาย Azure มีฟังก์ชั่นสำหรับการนวดด้วยการตั้งค่าโปรแกรมได้ถึง 6 แบบ เสริมการเคลื่อนไหวของกล้ามเนื้อและท่าทาง ซึ่งมีความสำคัญอย่างมากในการลดความเหนื่อยล้า พร้อมหมอนข้างแบบปรับได้ เข็มขัดนิรภัยแบบไฟฟ้า และพนักพิงศีรษะที่นุ่มสบาย เติมเต็มความสะดวกสบายให้กับเบาะโดยสารด้านหน้าได้อย่างสมบูรณ์แบบ

องค์ประกอบที่สำคัญอีกประการหนึ่งของรุ่น Azure คือ Bentley Dynamic Ride เทคโนโลยีควบคุมการโคลงตัวของรถแบบแอคทีฟด้วยระบบไฟฟ้าขนาด 48 โวลต์ เพิ่มความสบายในการขับขี่และลดการโคลงตัวของรถในทุกสภาพถนนเพื่อการเดินทางที่นุ่มนวลและผ่อนคลายยิ่งขึ้น โดยระบบจะช่วยรองรับผู้ขับขี่และผู้โดยสารจากการเคลื่อนไหวของตัวรถด้วยระบบอิเล็กทรอนิกส์ และใช้แรงบิดต้านการโคลงสูงสุดถึง 1,300 นิวตันเมตรในระยะเวลาเพียง 0.3 วินาทีเพื่อการเข้าโค้งที่มั่นคง

Azure มอบคุณสมบัติ Touring Specification ระบบช่วยเหลือผู้ขับขี่เพื่อการขับขี่อย่างมั่นใจและผ่อนคลายในทุกสภาพการจราจร ระบบควบคุมความเร็วอัตโนมัติจะช่วยรักษาระยะห่างจากรถคันหน้าตามที่ผู้ขับขี่ได้ตั้งค่าไว้ โดยจะลดความเร็วลง หรือ หยุดรถหากอยู่ใกล้รถคันหน้ามากเกินไป เมื่อใช้ร่วมกับระบบช่วยควบคุมรถให้อยู่ในเลน*, ระบบควบคุมความเร็วอัตโนมัติขณะความเร็วต่ำ* และ ระบบความปลอดภัยของเบนท์ลีย์ ซึ่งประกอบด้วยระบบเรดาร์และระบบกล้องที่จะคอยตรวจสอบสภาพการจราจรและท้องถนนอย่างละเอียด ระบบทั้งหมดจะเข้าควบคุมหากจำเป็นเพื่อป้องกันและหลีกเลี่ยงอุบัติเหตุบนท้องถนน

บรรยากาศภายในห้องโดยสารที่ผ่อนคลายและให้ความรู้สึกสดชื่นของ Azure ช่วยลดความเมื่อยล้าของผู้ขับขี่จากการออกแบบบนพื้นฐานของหลักประสาทสัมผัสและหลักวิทยาศาสตร์ ซึ่งจะช่วยเพิ่มความปลอดภัย โดยจากผลการศึกษาพบว่าร้อยละ 20 ของอุบัติเหตุบนท้องถนนมีผลมาจากความเหนื่อยล้าในขณะขับขี่

ประสาทสัมผัสของผู้ขับขี่ในการควบคุมรถจะได้รับการเพิ่มประสิทธิภาพด้วยจอแสดงผลด้านหน้า (Head-up Display) ซึ่งกำหนดทิศทางและการนำทางในระดับแนวสายตา และโหมดการขับขี่ในตอนกลางคืน (Night Vision) ซึ่งใช้กล้องอินฟราเรดเพื่อระบุวัตถุบนท้องถนน คนขี่จักรยาน หรือสัตว์ที่อยู่นอกระยะไฟส่องสว่างของตัวรถ

ศาสตร์แห่งความผ่อนคลาย
ในการวิเคราะห์และพัฒนาแนวคิดใหม่ของเบนท์ลีย์เรื่อง “ความผ่อนคลายภายในห้องโดยสาร” ทีมพัฒนาของ Azure ได้ร่วมมือกับนักประสาทวิทยาผู้มีความคิดสร้างสรรค์อย่าง Katherine Templar-Lewis จาก Kinda Studios ซึ่งการวิจัยอย่างกว้างขวางเกี่ยวกับปัจจัยภายนอกที่มีอิทธิพลต่อความเครียดเป็นกุญแจสำคัญในการกำหนดแนวคิดเกี่ยวกับบรรยากาศที่ผ่อนคลายภายในห้องโดยสาร โดยจากการพิจารณาทุกปัจจัยตั้งแต่ แสง รูปแบบรอบตัว ผลกระทบของท่านั่ง ไปจนถึงความสะดวกสบาย งานวิจัยของ Katherine จึงได้ใช้ตัวชี้วัดของเบนท์ลีย์เองเพื่อให้การวิเคราะห์เป็นไปตามหลักวิทยาศาสตร์เพื่อประสบการณ์การเดินทางที่ผ่อนคลายทั้งกับผู้ขับขี่และผู้โดยสาร 

ความลงตัวระหว่าง เฉดสี พื้นผิว และ สัมผัส
สำหรับการออกแบบภายในของ Azure ได้รวมถึง 'การเย็บเพื่อความผ่อนคลาย' ด้วยลวดลายบนเบาะโดยสารรูปแบบเพชรที่ถูกรังสรรค์ขึ้นอย่างประณีต ก่อให้เกิดความลงตัวระหว่างแสงและเงา ชวนให้สัมผัสถึงความงดงามด้วยปลายนิ้ว ลูกค้าของเบนท์ลีย์ยังสามารถเข้าถึงตัวเลือกของรูปแบบไม้วีเนียร์ทั้งหมดอย่าง Dark Walnut, Crown-Cut Walnut และ Koa ที่จะมอบสัมผัสและอารมณ์แห่งความผ่อนคลาย

ผู้ครอบครอง Azure ยังสามารถเลือกสรรอีกกว่า 15 เฉดสีรองและเฉดสีคู่ตรงข้าม โดยมีรูปแบบการเย็บแบบสีตัดกันเป็นมาตรฐาน พร้อมเติมเต็มความประทับใจตลอดการเดินทางด้วยกาบบันไดเรืองแสง Azure แป้นเหยียบ Bentley 'B' ระบบไฟ Mood Lighting หลากสีสรรภายในห้องโดยสาร และ พวงมาลัยดูโอโทน

การออกแบบที่หรูหราและโดดเด่น
Azure ถูกพัฒนาให้เข้ากับโมเดล Bentayga, Bentayga EWB, Flying Spur, Continental GT และ Continental GT Convertible โดยทุกรุ่นจะแสดงโลโก้ 'Azure' บริเวณตัวถังด้านนอก กาบบันได คอนโซลกลาง และ รูปแบบลายปักบนเบาะโดยสาร

สำหรับการออกแบบในรุ่น Azure ได้แก่ กระจังหน้ากันชนด้านล่างแบบโครเมียม ล้ออัลลอยด์สิบก้าน ขนาด 22 นิ้วอันเป็นเอกลักษณ์ เบาะโดยสารบุนวมเพื่อสุขภาพ และการตกแต่งอื่นๆ อาทิ ฝาครอบช่องเติมเชื้อเพลิงเบนท์ลีย์ มอบการออกแบบที่งดงามเหนือกาลเวลา

Flying Spur Azure มาพร้อมซันรูฟกระจกแบบพาโนรามา ช่วยเติมเต็มบรรยากาศภายในห้องโดยสารด้วยแสงจากธรรมชาติ และม่านเพดานไฟฟ้าผลิตจากหนัง Alcantara พร้อมเฉดสีที่เข้ากับการตกแต่งภายในด้วยวัสดุที่อ่อนนุ่มเป็นทางเลือกแทนวัสดุหนัง สำหรับ Continental GT Azure ซันรูฟกระจกแบบพาโนรามาจะถูกรวมอยู่ในคุณสมบัติเฉพาะ

ความสะดวกสบายและความผ่อนคลาย
Bentley Azure มอบความเงียบสงบ ทั้งในเรื่องของเสียงรบกวน ประสาทสัมผัส และความรู้สึก ช่วยให้ผ่อนคลายระหว่างเดินทางได้อย่างเต็มที่

Bentayga Extended Wheelbase ถือเป็นที่สุดของรุ่น Azure จากการมอบคุณสมบัติที่เหนือกว่าด้วยการเพิ่มเบาะโดยสารที่ทันสมัยที่สุดเท่าที่เคยมีมา เสมือนเบาะโดยสารบนเครื่องบิน สำหรับห้องโดยสารด้านหลัง ประกอบด้วยเบาะโดยสารแบบ 4 ที่นั่งและแบบ 4 + 1 ซึ่งสามารถปรับได้ถึง 22 ทิศทาง และเป็นครั้งแรกของโลกสำหรับระบบควบคุมอุณหภูมิอัตโนมัติแบบใหม่และเทคโนโลยีการปรับท่านั่งให้เหมาะสม

สำหรับโหมดผ่อนคลาย เบาะโดยสารสามารถปรับเอนได้ถึง 40 องศา ขณะที่เบาะโดยสารด้านหลังสามารถเคลื่อนไปข้างหน้า โดยมีที่พักเท้าหุ้มด้วยหนังอย่างงดงามติดตั้งบริเวณด้านหลังของเบาะโดยสารคู่หน้า สำหรับโหมดธุรกิจ ที่นั่งสามารถเลื่อนไปยังตำแหน่งตั้งตรงที่สุดเพื่อความสะดวกสบายในการนั่งทำงานระหว่างการเดินทาง

Seat Auto Climate หรือ ระบบปรับระดับอุณหภูมิเบาะโดยสารอัตโนมัติ ผู้โดยสารสามารถเลือกปรับอุณหภูมิที่ต้องการได้ถึง 6 ระดับ โดยอุณหภูมิพื้นผิวสัมผัสและความชื้นของพื้นผิวจะถูกคำนวณโดยตรงเพื่อให้ได้อุณหภูมิที่เหมาะสม ซึ่งระบบจะทำการตรวจสอบอย่างต่อเนื่องเพื่อให้แน่ใจว่าอุณหภูมิของร่างกายจะคงที่ เนื่องจากอุณหภูมิร่างกายที่เหมาะสมจะส่งผลต่อความรู้สึกผ่อนคลาย จากผลการศึกษาเรื่องการควบคุมอุณหภูมิของร่างกาย มีรายงานว่าความสามารถในการรับรู้จะลดลงจากการที่อุณหภูมิของร่างกายลดลงต่ำกว่าปกติ ดังนั้นบรรยากาศที่ผ่อนคลายจะสามารถบรรเทาความเหนื่อยล้า ลดความหงุดหงิด และสามารถเพิ่มความปลอดภัยในการขับขี่ [Szczurek & Maciejewska 2016]

ระบบการปรับท่านั่งแบบใหม่และคุณสมบัติสำหรับการนวดออกแบบมาเพื่อวิเคราะห์และเปลี่ยนรูปแบบของเบาะโดยสารอย่างละเอียดเพื่อลดแรงกดโดยรอบของร่างกาย ป้องกันอาการชาและเมื่อยล้า โดยมี 3 โปรแกรม 'สำหรับเบาะโดยสารทั้งหมด' 'สำหรับบริเวณเอว' และ 'เฉพาะพนักพิงหลัง' โดยสามารถบิดแบบสามมิติเพื่อลดแรงกดทับได้ สำหรับระบบปรับความดันอากาศแบบอิสระสามารถปรับได้ถึง 177 แบบทุกสามชั่วโมงเพื่อให้มั่นใจถึงความสะดวกสบายของเบาะโดยสารตลอดระยะเวลาของการเดินทาง โดยจากการศึกษายังพบว่าการรองรับน้ำหนักตัวในขณะเคลื่อนที่จะช่วยลดความเครียด ซึ่งอาจส่งผลถึงความกดดันและทำให้ขาดสมาธิได้

........................

WELLBEING BEHIND THE WHEEL – THE NEW AZURE RANGE

(Crewe, 24 May 2022) Effortless performance and comfort over long distances have long been hallmarks of Bentley, which is now building on this reputation with a new family available across all five model lines. The new Azure range will provide Bentley customers with a curated selection of features designed to enhance the wellbeing and comfort of the vehicle’s occupants, making every journey a relaxing experience regardless of distance.

The new range will be a permanent offering across the full Bentley model line-up, including Bentayga, Bentayga EWB, Flying Spur, Continental GT and Continental GT Convertible. Azure is more than a specification; it includes tactile and visual cues designed to reduce stress and promote wellbeing, along with driver assistance technologies for smoother, safer journeys. Where the Bentley Speed family takes the ultimate in performance as its prime focus, a Bentley Azure will accentuate the other facet of a Bentley’s character; the ability to traverse long distances swiftly and smoothly, leaving driver and passengers to alight at journey’s end feeling refreshed, alert and ready to resume their busy lives. 
With Mulliner representing the pinnacle of both luxury and performance, the Azure and Speed badges represent subtly different interpretations of the Bentley driving experience. Every Bentley combines relaxation with exhilaration; the Azure range provide those customers who prioritise the former with a carefully curated selection of features designed to promote comfort and wellbeing. 

Adrian Hallmark, Chairman and Chief Executive of Bentley Motors, comments: “The Azure, like Speed and Mulliner, offers our customers clarity during the enjoyable process of choosing their ideal Bentley. We know from the scientific research undertaken by our specialists that our holistic approach to wellbeing behind the wheel, uniting technology, design and craftsmanship, will deliver driver and passengers to their destination more relaxed than when they set off.”  

Safety, Serenity and Relaxation

Seating is the foundation for driving comfort and control, and all Bentley Azures feature the Front Seat Comfort Specification. With up to 22-way adjustable seats, passengers of all heights and weights, from the 95th percentile male to the 5th percentile female, can find their ideal seating position while the heating and ventilation function helps to maintain the body’s optimum temperature for comfort and alertness. 

When we slump, our bodies can take up to 30 per cent less oxygen, reducing our ability to think and placing additional stress on the body. Azure features a massage function with six programmable settings promotes the constant micro-adjustments in muscle and posture that are so vital in preventing fatigue. Adjustable side bolsters, electric seatbelt adjustment and comfort headrests complete the Front Seat Comfort specification.  

Another key element of the Azure range specification is Bentley Dynamic Ride, Bentley’s 48V active anti-roll control system that enhances ride comfort and limits roll for smoother, more relaxing journeys.  The system cushions driver and passengers from excessive movement by electronically decoupling the anti-roll bars when appropriate to smooth the ride, then applying up to 1300 Nm of anti-roll torque in 0.3 seconds when cornering to keep the body flat and stable.

All Azure models feature the Touring Specification of driver assistance systems, imbuing the driver with a sense of confidence and relaxed control whatever the traffic or weather conditions. Adaptive Cruise Control* maintains a set distance from the vehicle in front, slowing down (to a halt if necessary) when the vehicle in front does so and resuming the set speed once the lane is clear. Together with Lane Assist*, Traffic Assist* and Bentley Safeguard, the Bentley’s suite of onboard radar and camera systems constantly monitor the surrounding traffic and roads and can intervene if necessary to prevent or avoid an accident. 

The relaxing and re-energising environment of the Azure cabin, that reduces driver fatigue, through its multisensory and science-informed design, can only help to enhance the safety of the car. Studies have shown that in 20 per cent of all road collisions, tiredness has played a role.

The driver’s sense of relaxed control is further enhanced by the Head-up Display, providing directions and navigation directly in the line of sight, and by Night Vision, which uses infra-red cameras to identify pedestrians, cyclists and fauna outside the beam of the LED headlights.

The Science of Wellbeing

Stress plays an increasing part in our lives; according to a recent Global Workplace report, daily stress reached a record high in 2021. This has repercussions for road safety; another report, co-sponsored by Brake and Direct Line, found that 71 per cent of drivers surveyed had lost concentration on the road within the last 12 months as a result of stress or annoyance.     

To analyse and develop Bentley’s new concept of “wellbeing behind the wheel”, the Azure development team engaged creative neuroscientist Katherine Templar-Lewis, from Kinda Studios, whose wide-ranging research on the external factors that influence stress was key in defining the ‘wellbeing behind the wheel’ concept that the Azure feature suite embodies. Considering everything from light, to the patterns we see around us, to the impact of in-car posture and the importance and thermal comfort, Katherine’s research paired with Bentley’s own measurements to give science-based analysis to the relaxing experience of travelling in a Bentley, as a driver or a passenger.    

For example, the two most crucial influences over onboard relaxation are ride comfort and NVH – Noise, Vibration and Harshness. Research that tracked thousands of people over a four year period found that those exposed to traffic noise over 70 decibels (db) were 65 per cent more at risk of depression. Taking the Bentayga EWB as an example, as the lead car for the Azure family, measurements shot it to be quieter inside than its competitors, by between 4 per cent and 26 per cent depending on frequency and position inside the car. Secondary ride comfort is another key variable that affects onboard wellness – the smoother the ride, the more calming the journey. At typical road speeds and in the crucial frequency range of 5 Hz to 20 Hz, the Bentayga EWB has up to 27 per cent lower secondary ride vibration than its competitors.    

Facts like these inspired Bentley’s team to adopt a Science-Informed Design approach, using a variety of interdisciplinary methods to create the most positive sensation of wellness and comfort for Bentley drivers and their passengers. And because a car is a multisensory environment, this approach involved designing not simply for the senses of vision, hearing, touch and smell but also for the position of our bodies (proprioception), gravity and acceleration (vestibular), temperature and even the body’s internal sensation (interoception).  

To take an example: where once a vehicle acoustic engineer would have focused on the suppression of noise, vibration, and harshness (areas of refinement in which Bentley cars have always led the field) the focus is now as much on the quality of sound. Escaping the outside world into a personalised environment, with less outside noise, that could otherwise reduce attention, impact memory and increase stress response.     

According to Bentley Acoustics Engineer Andy Jackson, “We have to understand how we all detect and respond to sounds and then work out how to engineer those sounds into the components that make a Bentley.    

“We balance the sound from the vehicle and cocoon the occupants from outside world by minimizing sound penetration. We harmonise the acoustics with the other sensory inputs in the vehicle. The sound is literally in the vehicle’s DNA; it’s authentic and crafted.”

Careful interplay of Colour, Texture and Tactility

Maria Mulder, Head of Colour & Trim at Bentley Motors, comments:

“To create the Azure range, we consulted with neuroscientists to understand the interrelationship of colour, texture, tactility and even scent to create an atmosphere of relaxed serenity. When we see pleasing forms, shapes and colours our brains release chemicals such as dopamine that not only make us feel good but are good for our body and sense of wellbeing. Sensory receptors convert physical stimuli in neural activity, creating changes in our brain and nervous system. Every fabric, sound, motion, colour and touch continuously impacts our nervous system and the Azure cabin has been finessed accordingly.”

To that end, the Azure interior design specification includes ‘wellness quilting’; the fractal patterns of precisely crafted diamond quilted upholstery create an eye-pleasing interplay of light and shade and provide an irresistible invitation to explore them with one’s fingertips. And while Bentley customers will always have access to the full range of wood veneers, the Azure range offer a choice of three open pore veneers; Dark Walnut, Crown-Cut Walnut and Koa, whose softer, satin, reflective quality evokes a mood of calm. 

Azure customers also have a full range of 15 hide colours and colour splits to choose from, with contrast stitching as standard and seat piping as a no-cost option. Complementing these visual pleasures are Azure illuminated treadplates, Bentley ‘B’ foot pedals, mood lighting and a duo-tone steering wheel with heating function. 

Elegant and Distinctive Design

Azure variants will be offered across the full Bentley model line-up, including Bentayga, Bentayga EWB, Flying Spur, Continental GT and Continental GT Convertible. All models will display ‘Azure’ badging on the exterior, treadplates, fascia and seat embroidery. 

Other design constants for Azure include bright chrome lower bumper grilles, unique 22” ten-spoke wheels, wellness quilted seats and finishing touches such as the Bentley ‘jewel’ filler cap. The overall effect is elegant, visually pleasing and timeless. 

The Flying Spur Azure also features a glass-to-glass panoramic sunroof as part of the specification. The feature fills the cabin with natural light, while the front panel tilts and slides over the fixed rear to let fresh air in. Electric Alcantara blinds, color matched to the interior, provide shade when preferred, in the soft and tactile material that is an alternative to leather. A fixed panoramic glass sunroof is included in the Continental GT Azure specificaiton. 

An Enduring Quest for Refinement

Bentley is remarkable among automotive brands in that it has always spanned the extremes of performance and refinement. Even in the company’s early days, when the Bentley Boys were racing and winning at Brooklands and Le Mans in their thunderous racing green machines, founder W.O. Bentley was obsessive in his pursuit of smoothness and refinement. “I have put up with a lot of noise in my time, but I don’t like it,” he wrote in his autobiography, adding, “I hate noise for the sake of noise. To me 70 mph in silence is far more creditable than a noisy 80 mph.” Today’s Bentley’s Azures are quieter at 150 miles an hour than anything W.O. Bentley would have experienced at 70. 

Comfort and Wellness 

Bentley customers live life to the full, but the demands of today’s ‘always on’ world can engender a sense of stress and mental fatigue - daily stress reached a record high in 2021, according to the Global Workplace 2021 Report of 43 per cent. A Bentley Azure provides a haven of calm, both sonically, visually and emotionally, providing the opportunity to recharge one’s mental batteries.     

The new Bentayga Extended Wheelbase is the pinnacle model in the Azure range, building even further on the Azure offering with the addition of the most advanced seat ever fitted to the car – Bentley’s Airline Seat Specification. Available in the rear cabin for the four-seat and 4+1 layouts, the seat includes 22-ways of adjustment and world-firsts in a new auto climate sensing system and postural adjustment technology.    

In Relax mode, the seat can recline to 40 degrees, whilst the passenger seat is motored forwards and a beautifully leather-trimmed footrest deploys from the back of the front passenger seat. In Business Mode, the seat moves into its most upright position to make working on the move more comfortable.  

With Seat Auto Climate, a passenger selects their desired temperature setpoint from six different levels. The contact temperature and surface humidity are then directly measured – cushion and backrest independently – and the heating and ventilation are adjusted to achieve the required temperature. This is continuously monitored to ensure it remains constant as optimised body temperature is vital when the focus is on individual wellbeing. In studies that have manipulated body temperature via external means, it has generally been reported that cognitive function is reduced by decreasing body temperature below normal. A comfortable thermal environment can also alleviate fatigue, reduce irritability, and improve driving safety [Szczurek & Maciejewska 2016].    

The Postural Adjustment function uses new thigh and shoulder pockets, plus additional lumbar massage pockets, to subtly yet continuously change the shape of the seat to ease pressure points around the body, preventing dead spots and fatigue build up. There are three different programmes available, ‘All areas of the seat’, ‘Twist’ and ‘Backrest only’. The use of air pockets enables more continuous and complex movements to be made – which are virtually imperceptible to the passenger – rather than the linear movements resulting from the use of seat motors. The system goes beyond the 2D motions typical of adjustable seats, able to employ a three-dimensional twist to relieve pressure points. Six independent pressure zones can provide 177 adjustments every three hours to ensure that seat comfort is never compromised, regardless of the length of the journey. Studies have shown that actively supporting body weight in a dynamic way relieves strain, which can prime mental stress and create lack of focus. Natural supported postures have been shown to alleviate stress from tensed muscles.

 


ชื่อ
เบอร์โทรศัพท์
อีเมล
หัวข้อ
รายละเอียด
มีสุขกาย / Wellness

กรุงไทยชี้ การแพทย์จีโนมิกส์ จะนำไทยสู่ Medical Hub เต็มรูปแบบ
กรุงไทยชี้ การยกระดับ 3 อุตสาหกรรมการแพทย์สำคัญ จะนำไทยสู่ Medical Hub
รพ.พระรามเก้า เปิดตัว “แอนติบอดี ค็อกเทล” ยาใหม่ที่พลิกแนวทางการรักษาผู้ป่วยโควิด
‘THG’ ผนึกความร่วมมือกับ ‘ศูนย์วิจัยยาเสพติด วิทยาลัยวิทยาศาสตร์สาธารณสุข จุฬาฯ’
“ออโรร่า วิสดอม” ทุ่ม 3,000 ล้านบาท ผุดโรงงานผลิตถุงมือยางในไทย
รพ.ธนบุรี บำรุงเมือง เบิกฤกษ์ตลาดธุรกิจสุขภาพต้อนรับปีหนูทอง
ประกันภัยไทยวิวัฒน์ เปิดตัว “ Active Bonus ยิ่งแอคทีฟ ก็ยิ่งได้”
สสส. สนับสนุนให้คนเดินและปั่น เพิ่มการมีกิจกรรมทางกาย ลดภาวะเนือยนิ่ง
101 True Digital Park จัดงานเทศกาล "101 สุขเกินร้อย"
เร่งเจาะตลาดผู้สูงวัย ขุมทรัพย์หมื่นล้าน
Amazing Thailand Health and Wellness Trade Meet 2018
“ครูก้อยท้องแล้วจ้า ปลื้มมากได้ลูกสาว ด้วยฝีมือหมอ”
ตลาดสินค้าเพื่อสุขภาพและการออกกำลังกายไทย ทะยานสู่ 2แสนล้าน โตต่อเนื่อง 5 ปี ไม่น้อยกว่าปีละ 5%
4 คำควรรู้ ของนักกินสายสุขภาพ
ยาอะไรบ้างต้องเก็บยาในตู้เย็น
สมุนไพรกับยาแผนปัจจุบัน..กินด้วยกันดีมั้ย?
เราเป็นในสิ่งที่เรากิน
นวดอย่างไรให้ถูกต้อง
คนอายุยืนที่สุดในโลก "ลี ชิง ยุน" อายุ 256 ปี
พลังลมปราณเพื่อฟื้นฟูสุขภาพและบำบัดโรค article
ร่างกายมหัศจรรย์
ไปยิมเพื่ออะไร??email : iconminfo@gmail.com / Copyright © 2016 All Rights Reserved.
IconM